Dunne film zonnepanelen

Amorf zonnepanelenDunne film zonnepanelen worden ook wel amorf silicium panelen genoemd (ook amorfe zonnepanelen genoemd). Dunne film is een van de vier soorten die momenteel op de markt te koop zijn. De andere soorten zijn: monokristallijn, polykristallijn en glas-glas panelen. Iedere soort heeft weer andere eigenschappen. Het type zonnepaneel speelt een grote rol bij het rendement dat je kunt behalen en de uiteindelijke prijs van het systeem. Voordat je een keuze maakt, is het verstandig om je in te lezen over de kenmerken, de voor- en nadelen voor elk soort paneel.

Eigenschappen

Amorf zonnepanelen worden gemaakt van amorf silicium en bevatten geen kristallen. Dit type zonnepaneel is vanwege de afwezigheid van kristallen erg buigzaam. Hierdoor kan het in bouwmaterialen verwerkt worden. Je kunt dit type namelijk als een soort rol produceren vanwege de flexibiliteit. Amorf PV-panelen worden nauwelijks gebruikt in Vlaanderen voor systemen op het dak. Deze soort heeft een laag rendement en is vooral bruikbaar als er een klein vermogen nodig is. Hierbij kun je denken aan campers, woonboten of vakantiehuisjes. Amorf panelen worden ook veel gebruikt voor horloges en rekenmachines. Dit type gaat minder lang mee. De levensduur ligt rond de 15 jaar.

Dunne film zonnepanelen in vergelijking met de ander soorten

In de onderstaande tabel staan de verschillende soorten PV-panelen op een overzichtelijke manier weergegeven. Zoals je kunt zien zijn de andere soorten duurder dan amorf PV-panelen. Het rendement van deze soort is dan ook het laagst. Monokristallijn, polykristallijn en glas-glas panelen zijn niet alleen duurder, maar hebben ook een hoger rendement.

Soort Kosten Rendement Pluspunt
1) MonokristallijnDuurder dan polykristallijn en dunne filmZeer hoogGeschikt voor kleine daken, want er is minder m2 van nodig
2) PolykristallijnGoedkoper dan monokristallijnGoedIdeaal voor grote oppervlaktes
3) Dunne filmGoedkoper dan monokristallijnLaagBuigzaam, te gebruiken voor objecten (voertuigen, carports, zonwering, voorgevels etc.)
4) Glas-glasDuurder dan andere soortenZeer hoogLangere levensduur

Wat gaan jouw zonnepanelen precies kosten?

Achterhaal de exacte kosten voor jouw opdracht door gebruik te maken van onze offerte service. Laat je gegevens achter en kom in contact met zonnepaneel installateurs die je graag een vrijblijvend voorstel willen doen.