De website www.zonne-energiegids.be maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Main menu

Installatie zonneboiler

Bij de zonnecollectoren installatie heb je twee opties. Je kunt het namelijk uitbesteden, maar je kunt het ook zelf doen. As je een beetje handig bent dan kun je het wellicht eens zelf proberen, maar dat is niet aangeraden. De zonnecollectoren moeten namelijk op de meest gunstige plaats en correct gemonteerd worden. Dit is dan ook de reden dat veel mensen de installatie van de zonnecollectoren aan experts overlaten.

Installatie zonnecollectoren

De installatie van de zonnecollectoren brengt uiteraard kosten met zich mee. De kosten zijn afhankelijk van een aantal factoren. Om te beginnen de elektriciteitsbehoefte. De installatiekosten zijn afhankelijk van de gewenste hoeveelheid liter water dat opgewarmd moet worden. Maar ook de bereikbaarheid is een belangrijke factor. Moet er een hoogwerker gebruikt worden of is het gebruik van een trap voldoende? Ook het soort dak en de dakconstructie spelen een rol. Als je namelijk een zonneboiler op een plat dak gaat installeren, dan moeten de panelen in consoles worden geplaatst. Deze kunnen in tegenstelling tot zonnepanelen niet met een paar stoeptegels verstevigd worden. Door een zonnecollector loopt water en is het erg belangrijk dat de paneel op zijn plaats blijft. Op een schuin dak is dit probleem er overigens niet. Allemaal extra aandachtspunten die de kosten voor jouw systeem zullen verhogen.

Wat gaat een zonneboiler jou precies kosten?

Benader meerdere installateurs en laat je deskundig adviseren. Krijg daarnaast gratis prijsopgaven met het te behalen rendement toegestuurd. Vergelijk het aanbod en kies voor de beste deal om te besparen op je aankoop. Vraag daarom nu offertes op.

Over ons

Wij willen het gebruik van zonne-energie installaties in België stimuleren. Bekijk pagina: over ons.

Vrijblijvend advies?

Kom in contact met installateurs en maak gebruik van onze offerte service. Vraag zonnepaneel offertes op.

Ben jij installateur?

Meld je bedrijf dan aan voor het leadprogramma.

Feedback

Terugkoppelen? Niet gevonden wat je zoekt? Geef het hier door.