Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Zonne-energiegids.be
Zonne-energiegids.be

Kan ik zelf een zonneboiler installeren?

Als je een zonneboiler gaat kopen dan is het goed om erover na te denken, wie de zonneboiler gaat installeren. Ga je het zelf doen? Of huur je een installatiebedrijf om het te installeren? Het is ook mogelijk om het samen met een installateur te doen. Het is maar net wat je zelf het gemakkelijkste vindt en wat ook bij je budget past.

Let er wel op dat je te maken hebt met garanties van de fabrikant. In sommige gevallen is het een vereiste om de installatie te laten doen door een betrouwbare installateur. Als je dit niet doet dan vervalt de garantie.

Zelf plaatsen is wel goedkoper

Natuurlijk is het installeren van een zonneboiler een stuk goedkoper als je het zelf doet. Hierdoor heb je je investering sneller terugverdiend. Maar is het afgeraden om dit te doen omdat er veel specialistisch werk bij komt kijken. Maar voor die paar honderd euro’s hoef je het niet te laten, want dan weet je zeker dat de installateur de installatie goed zal verzorgen.

 

Offertes voor zonneboilers ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende installateurs