Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Zonne-energiegids.be
Zonne-energiegids.be

Wat zijn de nadelen van een zonneboiler?

Het is jammer om te constateren, dat een zonneboiler ook nadelen heeft.

De meeste klachten zijn achterhaald

Doordat de zonneboiler ook kinderziektes had verwijzen vele nadelen van een zonneboiler naar de tijd van de introductie hiervan. We zijn echter al vele jaren verder en het is daarom goed om te weten dat ook de negatieve punten van de introductie verholpen zijn. Veel zonneboilers zorgden er toen niet voor dat het water optimaal warm werd. Ook waren er veel gevallen van lekkages. Of werd niet het juiste antivries vloeistof gebruikt en ontstonden er allerlei problemen met het systeem.

Aanzicht woning

Veel mensen vinden ook dat de collectoren van de zonneboiler op het dak erg lelijk zijn. Deze veranderen het aanzicht van de woning en geven het gelijk een andere (minder mooie) look. Een nadeel welke vaak aangekaart wordt.

Prijzen

Een zonneboiler kost al gauw tussen de €2.000 euro en de €3.400 euro. Hierdoor kiezen veel mensen niet voor zo een systeem. En dat is natuurlijk wel begrijpelijk. Het is namelijk een aardige investering. Het is echter goed om te weten dat een zonneboiler zich vanzelf weer terugverdient na 6 tot 8 jaar en zouden ze minimaal 20 jaar mee moeten gaan. Mocht je geen budget hebben voor dit systeem dan is een groene lening een interessante optie. Zie bijv.: www.vlaanderen.be/energielening

Bekijk hier ook de voordelen van een zonneboiler.

 

Offertes voor zonneboilers ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende installateurs