Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Zonne-energiegids.be
Zonne-energiegids.be

Installatie zonneboiler

Bij de zonnecollectoren installatie heb je twee opties. Je kunt het namelijk uitbesteden, maar je kunt het ook zelf doen. As je een beetje handig bent dan kun je het wellicht eens zelf proberen, maar dat is niet aangeraden. De zonnecollectoren moeten namelijk op de meest gunstige plaats en correct gemonteerd worden. Dit is dan ook de reden dat veel mensen de installatie van de zonnecollectoren aan experts overlaten.

Installatie zonnecollectoren

De installatie van de zonnecollectoren brengt uiteraard kosten met zich mee. De kosten zijn afhankelijk van een aantal factoren. Om te beginnen de elektriciteitsbehoefte. De installatiekosten zijn afhankelijk van de gewenste hoeveelheid liter water dat opgewarmd moet worden. Maar ook de bereikbaarheid is een belangrijke factor. Moet er een hoogwerker gebruikt worden of is het gebruik van een trap voldoende? Ook het soort dak en de dakconstructie spelen een rol. Als je namelijk een zonneboiler op een plat dak gaat installeren, dan moeten de panelen in consoles worden geplaatst. Deze kunnen in tegenstelling tot zonnepanelen niet met een paar stoeptegels verstevigd worden. Door een zonnecollector loopt water en is het erg belangrijk dat de paneel op zijn plaats blijft. Op een schuin dak is dit probleem er overigens niet. Allemaal extra aandachtspunten die de kosten voor jouw systeem zullen verhogen.

 

Offertes voor zonneboilers ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende installateurs