Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Zonne-energiegids.be
Zonne-energiegids.be

Zonnepaneel accu

Als je een losstaand zonnepaneel systeem hebt (bijvoorbeeld in je camper of op je boot) dan is het belangrijk om een goede accu te hebben. In deze accu wordt dan de energie bewaard welke met de zonnepanelen is opgewekt. Een bekende fabrikant voor bootaccu’s is bijvoorbeeld het Nederlandse Mastervolt. Omdat je nog steeds gebruik maakt van een verbrandingsmotor om bepaalde functies van deze voer- en vaartuigen te voorzien van stroom ben je niet 100% onafhankelijk en worden er nog steeds fossiele brandstoffen verbruikt. Deze opstelling zou dus gezien kunnen worden als een hybride systeem om het energieverbruik van de camper of boot te verlagen.

Thuis onafhankelijk worden?

Steeds meer mensen denken eraan om volledig onafhankelijk te worden en geen stroom meer in te kopen bij een energieleverancier. Anders dan een boot of camper kun je tegenwoordig 100% groene stroom bij een energiemaatschappij inkopen. Toch willen mensen zoveel als mogelijk opslaan en niets terugleveren. Ook zal de salderingswet na dat jaar gaan veranderen. Dit kan dus betekenen dat het nog minder interessant kan worden om stroom terug aan het net te leveren.

Een goed alternatief is het gebruik van een thuisaccu welke sterk genoeg is om al het energie op te slaan. Door zo een accu te nemen zou je dus teveel opgewekte stroom overdag kunnen opslaan en in de avonduren kunnen gebruiken. Helaas zijn er op dit moment geen supersterke accu’s om dit te bewerkstelligen. Op dit moment zijn accu’s sterk genoeg om hooguit zo een 20 kWh op te slaan en hebben ook een behoorlijk prijskaartje (in de duizenden euro’s). Een voorbeeld is de Tesla Powerwall. De vraag is dus of het verstandig en financieel slim is om dit nu te doen.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende installateurs