Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Zonne-energiegids.be
Zonne-energiegids.be

Zonnepanelen voor agrariërs

Zonnepanelen voor agrarische bedrijven kunnen de eigenaar een hele hoop energiekosten besparen en vaak is er voor panelen veel plek op het dak van stallen en schuren. Toch werden er voor agrariërs hoge eisen aan zonnepanelen gesteld. Verschillende situaties en elementen hebben invloed op zonnepanelen, waardoor de panelen het zwaarder te verduren hebben dan in normale omstandigheden. Denk hierbij aan stof, zand, vocht en ammoniak. Toch zijn er bedrijven die hoge kwaliteitspanelen leveren die een hoge opbrengst leveren waarbij je een hoop werk uit handen wordt genomen.

De terugverdientijd van zonnepanelen voor agrariërs

Wat de terugverdientijd is van zonnepanelen voor agrariërs varieert sterk en is afhankelijk van de grootte van de installatie en de hoeveelheid zoninstraling de panelen opvangen. Gemiddeld genomen is de terugverdientijd voor agrarische bedrijven tussen de 15 en 17 jaar. Dit komt omdat agrarische bedrijven vaak 6 cent per kWh betalen, terwijl particulieren of kleine bedrijven gemiddeld 23 cent per kWh betalen. Zo verdienen particulieren de installatie binnen ongeveer 5 tot 8 jaar terug. Neem vrijblijvend contact op met zonnepaneel bedrijven die je verder kunnen helpen.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende installateurs