Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Zonne-energiegids.be
Zonne-energiegids.be

Keurmerken

Meer en meer mensen zien in dat de zon een belangrijke belofte is voor schone en goedkope energie voor de toekomst. Het aanschaffen en installeren van zonnepanelen of zonneboilers is erg populair. Maar het is ook een relatief nieuwe technologie. Voor een klant is het moeilijk te beoordelen of een installateur de juiste kennis heeft. Voor een ongetraind oog is het niet te zeggen wat voor rendement een zonne-energie systeem maximaal kan behalen. Daarom kun je naar keurmerken kijken en uiteindelijk een betere keuze maken.

Kwaliteit

Het is belangrijk dat je bij de aanschaf van een zonnesysteem het maximale rendement behaalt. Je laat de opbrengst immer meespelen bij het aankoopbesluit. Als je kiest voor zonnepanelen met een keurmerk, dan weet je dat het rendement in orde is. Uit onderzoek blijkt dat er een hoop vakmanschap bij komt kijken. Goede keuzes zijn ook bij de details van belang. Ook zonneboilers moeten voldoen aan de normen en moeten betrouwbaar en veilig zijn. Bedrijven met een keurmerk zijn deskundig en kunnen dat ook aantonen. Ze leveren producten die aan de normen voldoen en geven je goed advies. Ze worden regelmatig gecontroleerd zodat hun deskundigheid gegarandeerd blijft.

Zekerheid en veiligheid

Als je kiest voor zonnepanelen met een keurmerk heb je die zekerheid. Omdat zonnepanelen veel energie leveren moet je daarmee oppassen. Veiligheid bij de montage is erg belangrijk. Zowel zonnepanelen als installateurs met een keurmerk voldoen aan alle veiligheidsregels. Het is niet aan te raden om het zelf te doen, aangezien het vaak grote hoogtes betreft. Installateurs met een keurmerk weten als geen ander hoe dat moet.

Het is dus belangrijk om op technische keurmerken (keurmerken die de fabrikant hebben gekregen) zoals het RoHS keurmerk te letten, dit is een afkorting van het Engelse ‘Restriction of Hazardous Substances’ en gaat vooral om het feit dat er geen gevaarlijke stoffen in de zonnepanelen zitten.

Daarnaast is er ook nog een specifiek keurmerk speciaal voor zonnepanelen, dit is het TÜV keurmerk. Dit is een Duits keurmerk wat alle aspecten van het zonnepaneel onderzoekt, bijvoorbeeld de veroudering en de veiligheid. Wanneer je op deze verschillende keurmerken let weet je zeker dat je een kwaliteitsproduct in huis haalt, wat wel zo belangrijk is.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende installateurs