Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Zonne-energiegids.be
Zonne-energiegids.be

Zonnepanelen voor winkels

Daken van winkeliers, onder andere de winkelpanden in gewone straten, zijn vaak geschikt voor stroomopwekking door middel van zonnepanelen. De regering heeft aantrekkelijke regelingen getroffen voor ondernemers om zonnepanelen aan te schaffen. Maar er zijn wat dingen die je daarbij moet weten. Is je dak er geschikt voor om er bijvoorbeeld zonnepanelen op te installeren? Daarnaast is het natuurlijk goed om te weten wat de kosten en baten zijn van zonnepanelen. Ook zijn er nog andere aandachtspunten waar je rekening mee moet houden. Zaken als monitoring en onderhoud mogen niet je aandacht verliezen.

Premies

Het kan zijn dat je gebruik kunt maken van diverse premies als je van plan bent om een zonnepanelen of een zonneboiler systeem op het dak van je winkel laat plaatsen.

Kosten en baten voor winkels

Voor een winkel kan het voordelig zijn om gebruik te maken van zonnepanelen. Ondernemingen betalen ten eerste geen BTW over de aankoop en het onderhoud van zonnepanelen. Daarmee bespaar je al 21% in materiaalkosten en 6% op investering in arbeid. Dat verkort de terugverdientijd voor een groot deel. Het installeren is gemiddeld 20 tot 25 procent van de totale aanschafprijs.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende installateurs