Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Zonne-energiegids.be
Zonne-energiegids.be

10 redenen om over te stappen op zonne-energie

Hieronder vind je 10 redenen waarom een huiseigenaar zou moeten overstappen op zonne-energie.

Reden nummer 1: Gebruik maken van zonne-energie om water op te warmen met een zonneboiler systeem of zonnestroom produceren met zonnepanelen is gratis. De zon is gezien een mensenleven bijna onuitputtelijk. Bekijk ook deze pagina over zonuren in Vlaanderen.

Reden nummer 2: Er komen tijdens de productie van zonnestroom geen schadelijke gassen vrij. Ook wordt er tijdens de productie van zonnestroom geen afval gecreëerd.

Reden nummer 3: De gemiddelde zonnepaneel is vandaag de dag zeer betrouwbaar. Zonnepanelen van Duitse, Amerikaanse, Japanse en Chinese makelij worden het meest verkocht. Een zonnepanelen systeem gaat in de meeste gevallen zo een 20 tot 25 jaar mee.

Reden nummer 4: Door snelle technologische ontwikkelingen in de wereldwijde zonnepanelen markt kun je een zonnepaneel systeem in steeds kortere tijd terugverdienen. Nu kun je een gemiddeld systeem in zo een 6 tot 8 jaar terugverdienen. De situatie bij je thuis en het type systeem zijn bepalend voor de terugverdientijd.

Neem vrijblijvend contact op met zonnepaneel bedrijven die je verder kunnen helpen.

Reden nummer 5: Zonnepanelen kunnen na deze periode van 20-25 jaar gerecycled worden. Omdat een zonnecel voornamelijk uit silicium bestaat is een groot deel van een zonnepaneel te recyclen. In sommige gevallen tot 90%. Het is echter wel raadzaam om oude zonnepanelen bij een gespecialiseerd afvalverwerkingsbedrijf in te leveren. Zij kunnen de panelen dan zo efficiënt mogelijk recyclen.

Reden nummer 6: De opwekking van zonnestroom is veilig. Een systeem dat door een installateur is geïnstalleerd zal voldoen aan de Vlaamse regelgeving en daarmee geen problemen veroorzaken tijdens het produceren van elektriciteit. Er zijn veel cowboys actief op de Vlaamse zonne-energie markt. Als je de installatie door een niet-erkend bedrijf laat doen is de kans dat er iets fout gaat gedurende de levensfase van een zonnepaneel aanzienlijk groter.

Reden nummer 7: Omdat zonnepanelen geen mechanische delen hebben is er vrijwel geen slijtage. Dit zorgt er voor dat er geen periodieke onderhoud nodig is om de zonnepanelen goed te laten werken. Echter is het wel verstandig om een keer per jaar met een zachte borstel de zonnepanelen schoon te maken. Of is het mogelijk om een schoonmaakbedrijf in te schakelen om dit voor je te doen als de panelen niet makkelijk te bereiken zijn. Zie ook pagina onderhoud zonnepanelen.

Reden nummer 8: De installatie van zonnepanelen is meestal in een halve dag gebeurd. De installatie kan vakkundig door een erkende installateur uitgevoerd worden. Omdat de installatie relatief eenvoudig is vergeleken met een zonneboiler systeem kiezen veel handige huiseigenaren om de installatie zelf te doen.

Reden nummer 9: Omdat je huis energie produceert en een systeem op het dak geïnstalleerd is zal dit er voor zorgen dat de waarde van jouw huis zal stijgen. Een woning met zonnepanelen of een zonneboiler systeem is in trek op de woningmarkt. Daarom liggen de prijzen van deze huizen licht hoger dan normaal.

Reden nummer 10: Doordat de zonnepanelen energie produceren hoef je haast geen stroom in te kopen. Hierdoor ben je dus minder afhankelijk van energiemaatschappijen en zullen prijsstijgingen geen grote gevolgen hebben op je maandelijkse energienota. Wat betreft het terugleveren van stroom ben je natuurlijk wel afhankelijk van een energiemaatschappij en de netbeheerder. Zij doen de afwikkeling van het terugkopen van de door jou extra geproduceerde stroom.

Laat installateurs je meer vertellen over de mogelijkheden. Vraag gratis offertes op.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende installateurs