Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Zonne-energiegids.be
Zonne-energiegids.be

Polykristallijne zonnepanelen

Poly zonnepanelenPolykristallijne zonnepanelen worden, net zoals monokristallijn, vaak gekozen voor zonnestroom systemen. Als je overweegt om een zonnestroom systeem op het dak te laten plaatsen, ben je vast aan het kijken naar alle mogelijkheden. Je hebt keuze uit vier verschillende soorten PV-panelen. De keuze voor het type paneel is belangrijk, omdat het invloed heeft op het rendement van het totale systeem. Bovendien verschillen de soorten ook in prijs. Elke type heeft ook andere plus- en minpunten. Polykristallijn is een van de meest gangbare keuzes.

Productieproces

Polykristallijne zonnepanelen zijn te herkennen aan de blauwe kleur. Een ander uiterlijk kenmerk is dat het lijkt alsof je verschillende blauwe gebroken scherven ziet. Het productieproces van dit type paneel is minder ingewikkeld dan bij monokristallijn panelen. Het verschil tussen polykristallijne panelen en monokristallijn panelen is dat een monokristallijn zonnecel uit één kristal bestaat. Om polykristallijne zonnecellen te maken wordt de grondstof silicium op een hoge temperatuur gesmolten. Tijdens de afkoeling ontstaan er zonnecellen die uit meerdere kristallen ontstaan en die kriskras door elkaar liggen. Hiervan worden plakjes gemaakt die voor zonnepanelen gebruikt worden.

De verschillende soorten zonnepanelen

Zoals je in de onderstaande tabel kunt zien, zijn polykristallijn panelen minder rendabel dan monokristallijn of glas-glas. Met dit type kun je echter wel meer rendement behalen dan met dunne film PV-panelen. Deze soort is ook geschikt voor grote oppervlaktes, omdat het goedkoper is dan monokristallijn en glas-glas. Over het algemeen is polykristallijn een prima keuze (prijs vs. kwaliteit). Neem vrijblijvend contact op met zonnepaneel bedrijven die je verder kunnen helpen.

Soort Kosten Rendement Pluspunt
1) Monokristallijn Duurder dan polykristallijn en dunne film Zeer hoog Geschikt voor kleine daken, want er is minder m2 van nodig
2) Polykristallijn Goedkoper dan monokristallijn Goed Ideaal voor grote oppervlaktes
3) Dunne film Goedkoper dan monokristallijn Laag Buigzaam, te gebruiken voor objecten (voertuigen, carports, zonwering, voorgevels etc.)
4) Glas-glas Duurder dan andere soorten Zeer hoog Langere levensduur

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende installateurs