Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Zonne-energiegids.be
Zonne-energiegids.be

Zonnepanelen voor KMO

Ook het dak van jouw bedrijfsruimte is geschikt voor zonnepanelen om daarmee stroom op te wekken. De overheid heeft speciale regelingen ingesteld die het investeren in zonnepanelen gunstiger maken voor MKB’s. Er zijn echter wel een aantal vragen die je jezelf op voorhand kunt stellen.

Je kunt je namelijk afvragen of zonnepanelen op jouw dak geïnstalleerd kunnen worden. Ook de kosten en baten is iets waar je rekening mee moet houden. Aandachtspunten bij aanschaf zijn eveneens belangrijk. Praktische zaken als aanmelding, onderhoud en monitoring zijn ook dingen waar je rekening mee dient te houden.

Zie ook pagina:

Premieregelingen voor KMO-ers

Anders dan voor particulieren is er helaas geen speciale regeling voor bedrijven. KMO-ers plaatsten meestal installaties groter dan 10 kilowatt. In dit geval is het nog wel mogelijk om in aanmerking voor groenestroomcertificaten te komen.

Kosten en baten

Voor ondernemers kan het voordelig zijn om zonnepanelen aan te schaffen. Ondernemers betalen ten eerste geen BTW over de aankoop van zonnepanelen en het onderhoud daarvan. Dat verlaagt de prijs van de bruto investering met 21% op materiaalkosten en 6% bruto op investering in arbeid. De installatie ligt ongeveer op 20% tot 25% van het totale aankoopbedrag. Zie ook pagina prijzen. Of laat installateurs je meer vertellen over de mogelijkheden. Vraag gratis offertes op.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende installateurs