Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Zonne-energiegids.be
Zonne-energiegids.be

Zonnepanelen Xhenorie

Zonnepanelen kopen in Xhenorie? Wat dat gaat kosten is niet precies te zeggen omdat elk dak en ieder huishouden in Vlaanderen anders is. Daarom is het verstandig om je tijd te nemen en uit te zoeken welke systemen er precies worden aangeboden. Na het doen van een prijsonderzoek kun je een betere beslissing nemen.

Zonne-energieGids.be helpt je bij het vergelijken van zonnepaneel systemen, de prijzen en offertes. We brengen je daarvoor graag in contact met lokale experts. Gebruik het offerteformulier om vandaag nog installateurs te benaderen. Gratis en vrijblijvend.

Zonnepanelen Xhenorie

Hoe werken zonnepanelen? Een zonnepaneel vangt zonlicht op en zet het om in elektriciteit. In een paneel zijn een groot aantal zonnecellen gemonteerd en bestaan de cellen uit 2 lagen. Tussen deze lagen loopt een elektrische stroom onder invloed van licht. Het stroom (gelijkstroom) wordt later omgezet in wisselstroom door een omvormer.

De belangrijkste reden waarom huiseigenaren er voor kiezen om te investeren in zonnepanelen is uiteraard door de structurele besparing die kan worden gerealiseerd op de elektriciteitsfactuur. Hoe hoog deze zal zijn is niet direct aan te geven. Dit komt omdat de besparing wordt beïnvloed door diverse factoren (denk aan het vermogen en de hellingshoek van de zonnepanelen, het aantal zonuren ed.).

Als je zonnepanelen gaat kopen in Xhenorie dan is het goed om op o.a. de volgende punten te letten:

 • Het totale vermogen
 • Het rendement
 • Keurmerken
 • Wie is de leverancier en fabrikant/importeur?
 • Hoe zit het met de garantieregeling?
 • En wat is de prijs?

Gezien elke installateur je een ander systeem zal aanbieden is het verstandig om eerst het aanbod in jouw regio te vergelijken voordat je een keuze gaat maken.

Soorten zonnepanelen

Welke soorten zijn er? Voordat je besluit om een systeem op je dak te plaatsen, is het raadzaam om je te verdiepen in de soorten die te koop zijn. Welke je kiest is afhankelijk van je wensen, budget en dak. Er zijn 4 soorten zonnepanelen op de Belgische markt te koop: deze zijn monokristallijn, polykristallijn, amorf en glas-glas.

Terugverdientijd

Je gaat een grote investering in zonnepanelen doen? Dan wil je natuurlijk weten wat de terugverdientijd is. Het is daarnaast belangrijk om ook met deze punten rekening te houden:

Installateurs uit Xhenorie die jou een offerte zullen toesturen houden in alle gevallen rekening met bovenstaande.

Voorbeeldberekening prijs + rendement zonnepanelen

Om je toch een idee te geven van de globale kosten in Xhenorie en de bijbehorende besparingen hebben we hieronder een voorbeeldberekening voor je.

De gemiddelde opbrengst waarvan sprake is ligt rond de 85% van het geïnstalleerd vermogen. Is dit 4.000 Wp? Dan kun je ervan uitgaan dat dit systeem in staat moet zijn om op jaarbasis gemiddeld 3.400 kWh aan stroom op te wekken. Om je besparing te achterhalen is het nodig om het aantal op te wekken kWh te vermenigvuldigen met de actuele stroomprijs. Een voorbeeld:
 • Totale kosten van het systeem: €6.500
 • Stroomprijs (oud): ongeveer €0,24 per kWh
 • Opbrengst zonnepanelen: gemiddeld 3.400 kWh
 • Jaarlijkse besparing: ongeveer €816
 • Te verwachten terugverdientijd van je investering: ongeveer 8 jaar

Het is dus verstandig om het aanbod in Xhenorie te vergelijken door te kijken naar welke systemen er aangeboden worden en tegen welke prijzen. Door deze systemen naast elkaar te leggen kun je een goede vergelijking en dus een goede beslissing maken. Met onze offerte service kom je gratis en vrijblijvend in contact met installateurs die je graag deskundig advies geven.

Salderen

Het kan voorkomen dat je tijdens een zonnige periode meer energie opwekt dan je verbruikt. Als dat gebeurt is het mogelijk om de overtollige energie terug te leveren aan je energieleverancier. Hier krijg je een vergoeding voor. Zie tevens: prosumententarief.

Premies + BTW zonnepanelen Xhenorie

Vroeger waren er ook in Xhenorie landelijke premies voor zonnepanelen waardoor de aankoopprijs er van kon worden gedrukt, maar tegenwoordig is dat niet langer het geval. Dit betekent echter niet dat je verplicht wordt om de hoofdprijs te betalen.

Zonnepanelen voor VME’ers

VME’s kunnen ook zonnepanelen aanschaffen. De opgewekte energie komt daarbij ten goede aan de bewoners. De regeling die de overheid hiervoor heeft gemaakt heeft betrekking op de teruggave van de energiebelasting. Bovendien kunnen de kWh’s teruggeleverd worden aan een energiemaatschappij. Zie: zonnepanelen VME.

Vraag & Antwoord

Over de jaren heen hebben wij veel vragen met betrekking tot zonnepanelen en zonneboilers ontvangen. De meest voorkomende vragen hebben we voor je uitgewerkt en op de Vraag & Antwoord pagina opgesomd. Ook kun je eventueel de begrippenlijst raadplegen.

Deskundig advies?

Wil je weten wat de mogelijkheden zijn? Dan kun je contact opnemen met lokale installateurs uit Xhenorie die je graag deskundig advies geven. Vraag gratis offertes op.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

 • Gratis
 • Vrijblijvend
 • Vergelijk & Bespaar
 • Erkende installateurs