De website www.zonne-energiegids.be maakt gebruik van cookies. Kom hier meer te weten over ons cookiebeleid.

Main menu

Zonnepanelen kopen

Na veel wikken en wegen en veel informatie te hebben doorgenomen beslis jij dat je nu zonnepanelen wilt kopen. Dan zijn er een aantal factoren waar je op moet letten. Je maakt namelijk niet zomaar de keuze om zonnepanelen te kopen. Je wilt dat de installatie goed wordt gedaan en daarom zijn er een paar stappen waar je goed op moet letten. Het eerste waar je mee aan de slag gaat, is het voorbereiden op het kopen van de panelen. Er moet gekeken worden naar het dak, de dakligging en ook de dakhelling speelt een belangrijke rol. Hoeveel beschikbare m2 heb je op je dak beschikbaar om zonnepanelen te plaatsen? Dit is van belang om te weten, omdat je dan weet welke panelen je het beste aan kunt schaffen.

Hoeveel besparen met het kopen van zonnepanelen?

Besparen is ook een belangrijke factor. Je kunt de kosten van de zonnepanelen namelijk allemaal terugverdienen, ook de kosten voor de installatie. Er kunnen offertes aan worden gevraagd om duidelijk te krijgen welke prijzen er gemiddeld worden berekend als je bepaalde zonnepanelen laat plaatsen. Je kunt het beste een aantal offertes aanvragen. Deze kun je dan met elkaar vergelijken en vervolgens beoordelen. Je hoeft niet meteen akkoord te gaan met de eerste offerte, maar bekijk je mogelijkheden want er kan genoeg bespaard worden als je de prijzen met elkaar gaat vergelijken voordat je de zonnepanelen gaat kopen. Met onze offerte service kun je gratis en vrijblijvend offertes voor zonnepanelen of zonneboilers aanvragen.

Waar zonnepanelen kopen?

Het kopen van de panelen kun je uitbesteden. Je kunt een bedrijf inschakelen en zorgen dat zij alles voor je regelt. Maar je kunt ook zelf de panelen kopen, maar welk installatiebedrijf kies je dan? De meeste mensen kiezen een installatiebedrijf dat ook meteen de panelen voor je kan installeren.

Soorten zonnepanelen

Bij het kopen van de panelen moet je er goed op letten welke panelen er zijn en waar deze voor geschikt zijn. Sommige panelen zijn bijvoorbeeld meer geschikt voor een plat dak. Kijk daarom goed welk dak jij hebt en welke panelen het meest geschikt zijn. Stel vragen, je kunt niet alles zelf weten! Laat je voldoende voorlichten voordat jij je keuze maakt. Bekijk ook pagina zonnepanelen soorten.

De installatie

Als je de keuze hebt gemaakt kun je de zonnepanelen kopen. Dan kan er ook een afspraak gemaakt worden wanneer de panelen geplaatst kunnen worden. Meestal wordt deze klus in een halve dag tot een dag uitgevoerd. Het ligt er uiteraard wel aan hoeveel zonnepanelen je laat plaatsen, de afmetingen in m2 van de zonnepanelen zijn hierop ook van invloed en de bereikbaarheid van het dak en de dakhelling ook. Een plat dak zal eerder klaar zijn dan een schuin dak. Het is namelijk gemakkelijker bereikbaar en dit werkt dan ook sneller. Bij een schuin dak moeten er vaak steigers worden geplaatst, soms is een ladder genoeg, maar dat ligt ook aan de dakhelling en de hoogte.

De zonnepanelen worden geïnstalleerd met montagesets. In huis wordt onder het dak een omvormer geplaatst. Daardoor wordt de gelijkstroom uit de panelen omgezet in bruikbare wisselstroom. Is de klus klaar dan ruimen de specialisten alles netjes op. Het plaatsen van zonnepanelen kun je niet vergelijken met een verbouwing. Het valt allemaal enorm mee en dat zul je achteraf beamen. Lees ook pagina installatie zonnepanelen.

Zonnepanelen kopen en premie

Ga jij zonnepanelen kopen en wil je kijken of je recht hebt op subsidie? Dit kan, want er komt regelmatig subsidie vanuit de overheid. Dit kan je veel geld besparen. Je kunt altijd bekijken of dat er op dit moment ook subsidies mogelijk zijn voor de zonnepanelen. Dit kan namelijk ineens stop worden gezet omdat het budget op is. Als je zonnepanelen gaat kopen is dat een verstandige keuze. Je zorgt er voor dat je energierekening omlaag gaat, je verdient de aanschafkosten van de zonnepanelen binnen tien jaar terug, je bent niet meer voor 100% afhankelijk van een energieleverancier en je helpt het milieu. Ook de kosten van de installatie kun je volledig terugverdienen. Bekijk ook pagina subsidieregeling.

Wat betreft de subsidie, kun je het beste op de website van de overheid kijken en wanneer er hier geen subsidie wordt aangeboden, kun je altijd bij je gemeente informeren of zij subsidie verstrekken voor het kopen van zonnepanelen. Zonnepanelen kopen wordt vaak gestimuleerd en er zijn genoeg gemeenten die hierin investeren. Het is daarom de moeite waard om te kijken of er bij jou ook mogelijkheden zijn en zo ja, maak hier gebruik van. Let wel goed op dat je de juiste werkwijze hanteert en vraag goed na wat zij van je willen weten en hoe je het proces in moet gaan. Moet jij de panelen eerst kopen en dan de nota’s indienen of hoe gaat het in zijn werk? Vraag dit goed na en dan kun jij de zonnepanelen kopen en profiteren van alle voordelen, waaronder misschien subsidie, die je hierdoor krijgt.

Wat gaan zonnepanelen jou precies kosten?

Benader meerdere installateurs uit jouw regio en laat je deskundig adviseren. Krijg daarnaast gratis prijsopgaven met het te behalen rendement toegestuurd. Vergelijk het aanbod en kies voor de beste deal om te besparen op je aankoop van zonnepanelen. Vraag daarom nu offertes op.

Over ons

Wij willen het gebruik van zonne-energie installaties in België stimuleren. Bekijk pagina: over ons.

Vrijblijvend advies?

Kom in contact met installateurs en maak gebruik van onze offerte service. Vraag zonnepaneel offertes op.

Ben jij installateur?

Meld je bedrijf dan aan voor het leadprogramma.

Feedback

Terugkoppelen? Niet gevonden wat je zoekt? Geef het hier door.