Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Zonne-energiegids.be
Zonne-energiegids.be

Gelijkstroom

Gelijkstroom (DC) is stroom welke altijd in dezelfde richting gaat en kom je vaak tegen bij termen zoals accu’s, batterijen en ook bij zonnepanelen. Al het stroom vóór de omvormer betreft gelijkstroom (vanaf de panelen tot aan de omvormer op zolder bijvoorbeeld) en het stroom na de omvormer betreft wisselstroom (vanaf de uitgang van de omvormer, eerst via de meterkast, naar al het apparatuur in jouw woning). Dit komt omdat de omvormer zorgt voor de omzetting gezien gelijkstroom in een woning niet te gebruiken is. Al jouw apparatuur werkt enkel op wisselstroom (AC).

Een omvormer gaat aan als er voldoende input is (dus als er voldoende licht is). Daarom kan het zijn dat het systeem niet direct werkt als de zon opkomt en kan het zijn dat de omvormer in de vroege ochtend meerdere malen aan en uit gaat. Bij voldoende, in dit geval, gelijkstroom zal de omvormer zijn werk blijven doen totdat de zon ondergaat.

Meer begrippen:

> Ampèremeter

> Azimut

> Biomassa

> CO2

> Inverters

> Isolatie

> Kilowattuur (kWh)

> Meter

> Meterkast

> Netpariteit

> Zonnetoren

Of bekijk alle begrippen.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende installateurs