Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Zonne-energiegids.be
Zonne-energiegids.be

Inverters

Een van de belangrijkste onderdelen van een zonnepanelen systeem is een inverter en wordt ook wel een omvormer genoemd. Er zijn verschillende soorten omvormers te koop en is het type inverter afhankelijk van het systeem dat geschikt is voor jouw dak. Een inverter zorgt er voor dat gelijkstroom (DC), die de zonnepanelen produceren, omgezet kan worden in wisselstroom (AC). Zodoende kan het gebruikt worden door allerlei apparaten in jouw woning.

De werking van een inverter?

Een inverter helpt om een maximaal rendement uit de cellen te halen. De omvormer zal daarom zoeken naar het hoogst mogelijk vermogen met behulp van een MPPT-tracker. De hoeveelheid stroom dat in totaal geproduceerd kan worden is afhankelijk van de hoeveelheid zon welke op het zonnepaneel valt. Tussen 12.00 uur en 16.00 uur kun je het meeste op een dag produceren. Als de zon begint op te komen of het begint te schemeren dan is er vaak niet voldoende kracht om bruikbare energie door te sturen. Je zult dan zien dat de inverter telkens aan en uit gaat, en blijft aan zodra er wel voldoende zonlicht is (of valt helemaal uit als het avond is).

Gegevens monitoren

Met bijna alle inverters is het mogelijk om de gegevens te monitoren van jouw zonnepanelen. Hierdoor is het mogelijk om meer informatie over het rendement te krijgen of om zo de werking van de zonnepanelen te optimaliseren. Met een WIFI-verbinding kun je tegenwoordig via je tablet of smartphone de opbrengsten uitlezen (in euro’s en/of in kWh’s).

Meer begrippen:

> Ampèremeter

> Energielabel

> Feed-in tarief (teruglevertarief)

> Gelijkstroom

> Isolatie

> Kilowattuur (kWh)

> Laadregelaars

> Meter

> Netpariteit

> Zonnestroom

> Zonnetoren

Of bekijk alle begrippen.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende installateurs