Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Zonne-energiegids.be
Zonne-energiegids.be

Meterkast

De meterkast zit bij iedereen in Vlaanderen dicht bij de voordeur. Misschien is er een uitzondering mogelijk, maar eigenlijk is dit standaard. In de meterkast komen alle voorzieningen, zoals elektriciteit, water, gas en glasvezel naar binnen. Hier tref je dan ook alle meters om het verbruik bij te houden. Het water komt op een zo laag mogelijke hoogte binnen en heeft een meter zo laag mogelijk boven de vloer. Het is natuurlijk beter om water en elektriciteit te scheiden van elkaar. Dit is een stuk veiliger.

Veranderingen aanbrengen in de meterkast?

Als je de groepen of meters wilt veranderen in de meterkast dan kun je hier het beste een elektricien bij halen. Dit is noodzakelijk wanneer je zonnepaneel systeem groter is dan 600 Wp en je een omvormer moet aansluiten op de meterkast. Er is dan een aparte groep voor de zonnepanelen nodig. Een elektricien kan je helpen om alle wijzigingen te krijgen welke je graag zou willen zien.

Meer begrippen:

> Ampèremeter

> Azimut

> Biomassa

> CO2

> Connector zonnepanelen

> Consoles

> CV-ketel

> Gridpariteit

> Groene energie

> Groep

> Inverters

> Silicium

> Sluipverbruik

> Terugleververgoeding zonnepanelen

> Vloerverwarming

> Volt

> Warmtepomp

Of bekijk alle begrippen.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende installateurs