Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Zonne-energiegids.be
Zonne-energiegids.be

Meter

Een meter voor elektriciteit houdt bij hoeveel energie je verbruikt. Het is belangrijk om te weten hoeveel energie je verbruikt om zo een afrekening te krijgen van je energieleverancier. Ook kan het zijn dat je juist geld terug krijgt van de energieleverancier als je zelf energie hebt geproduceerd met windenergie of zonnepanelen.

Een dag en nacht meter

Er zijn verschillende meters. Zo zijn er elektriciteitsmeters met maar 1 teller. Hier wordt het verbruik van overdag en ’s nachts en ook van het weekend op een teller weergegeven. Het is echter ook mogelijk om gebruik te maken van een dag en nacht meter. Hierbij wordt het verbruik van overdag en ’s nachts (en het weekend) afzonderlijk gemeten. Dit is echter alleen interessant als je energieleverancier een dag- en een nachttarief hanteert. Het kan je over de jaren heen veel geld besparen als je ’s nachts de vaatwasser en de wasmachine laat draaien.

Zie ook:

Meterkast

Meer begrippen:

> Ampèremeter

> Autonoom PV-panelen systeem

> Azimut

> Biomassa

> CO2

> Consoles

> Groene stroom

> Meter

> Netgekoppelde PV-panelen

> Netpariteit

> Passieve zonne-energie

> Silicium

> Warmtepomp

> Wattpiek

> Zonnestroom

Of bekijk alle begrippen.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende installateurs