Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Zonne-energiegids.be
Zonne-energiegids.be

Energielabel

Sinds 2012 kent Vlaanderen een energielabel voor woningen. Er zijn verschillende Europese richtlijnen welke bepaald hebben dat er een energielabel voor woningen die verhuurd of verkocht moet komen. En voor vele verschillende producten en zaken is er al een energielabel. Zo zijn er energielabels voor een auto, elektrische apparaten en ook voor lampen. De energielabel voor woningen is een manier om te laten zien hoe energiezuinig en milieuvriendelijk het is. Ook laat het zien of het veel of weinig energie verbruikt. Binnen een energielabel zijn er verschillende waarderingen. Daarnaast heeft de energielabel een aanzienlijk invloed op de huurprijs of verkoopprijs van een woning.

Bewustwording

Dankzij het energielabel is het mogelijk voor consumenten en eindverbruikers om te weten wat het energieverbruik is van een product of woning. En natuurlijk is dat tegenwoordig van groot belang. Een consument kan op die manier een betere keuze maken. En wordt een consument op die manier ook bewuster van haar energieverbruik.

Zie deze website:

www.wikipedia.org

Meer begrippen:

> Ampèremeter

> Azimut

> Biomassa

> CO2

> Connector zonnepanelen

> Consoles

> Groep

> Isolatie

> Kilowattuur (kWh)

> Meterkast

> Netpariteit

> Pelletkachel

> PV-panelen

Of bekijk alle begrippen.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende installateurs