Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Zonne-energiegids.be
Zonne-energiegids.be

EPA (Environmental Protection Agency)

De EPA, het Environmental Protection Agency, is een federale agentschap in de Verenigde Staten van Amerika. De EPA is actief met de bescherming van het milieu en de volksgezondheid en was in 1970 opgericht. De EPA is geen deel van het kabinet in de Verenigde Staten en is de voorzitter echter wel in rang een kabinetslid. Het is dus wel een orgaan wat serieus genomen wordt.

Hoe groot is de EPA?

De EPA telt 18.000 werknemers en heeft naast een hoofdkantoor in Washington D.C. 10 regionale kantoren en 27 laboratoria welke in het hele land te vinden zijn. De medewerkers zijn hoog opgeleid en zijn vaak wetenschappers, ingenieurs en specialisten op het gebied van milieu bescherming. Ook zijn er veel specialisten met veel kennis van de milieuwet en van het openbare bestuur. Daarnaast zijn er volop voorlichters en ook computerspecialisten in dienst.

Wat doet de EPA?

De belangrijkste taak van de EPA is het verkrijgen van en het delen van informatie aan het kabinet rondom het milieu. De EPA werkt hiervoor samen met tal van andere overheidsinstanties op alle lagen. Dit om zoveel mogelijk informatie te kunnen verzamelen en te kunnen delen. Ook stellen ze nationale standaarden op waaraan andere overheden zich moeten houden.

Bronnen:
Wikipedia
EPA

Meer begrippen:

> Ampèremeter

> Azimut/a>

> Feed-in tarief (teruglevertarief)

> Gelijkstroom zonnepanelen

> Groene energie

> Passieve zonne-energie

> Pelletkachel

> PV-panelen

> Silicium

> Zonnestroom

Of bekijk alle begrippen.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende installateurs