Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Zonne-energiegids.be
Zonne-energiegids.be

PV-panelen

PV-panelen is een andere benaming voor zonnepanelen. De term PV is een afkorting van de term photovoltaic panelen. Met deze panelen kan enkel stroom opgewekt worden.

Een PV-systeem

Pv-panelen zijn een onderdeel van een compleet PV-systeem en bestaat uit zonnepanelen, kabels, regelapparatuur, batterijen of een koppeling met het elektriciteitsnet en ook omvormers. Een totaal systeem wat zonnestralen kan opvangen om ze vervolgens om te zetten naar wisselstroom. Een PV cel wordt ook wel een zonnecel genoemd, welke dus in een zonnepaneel gebruikt worden.

Hoe werkt een PV-paneel?

Een PV installatie heeft meerdere modules met een meervoud van losse cellen. Deze (minimaal 36 stuks) worden in een module in rijen achter elkaar gekoppeld. Een PV-cel levert ongeveer een spanning van een halve volt op en een stroomsterkte van 5 ampère. Het is wel afhankelijk van de grootte. Bij een serie van 36 cellen ontstaat er dus een spanning van 18 volt.

Bekijk ook deze video over hoe zonnepanelen werken:

Bekijk ook de pagina werking zonnepanelen.

Waar bestaat een zonnecel uit?

Het grootste deel van een pv cel bestaat uit silicium wat uit gesmolten zand wordt gehaald. Silicium betekent eigenlijk zandstrand.

Meer begrippen:

> EPA (Environmental Protection Agency)

> Feed-in tarief (teruglevertarief)

> Fossiele brandstoffen

> Gelijkstroom zonnepanelen

> Gridpariteit

> Groene stroom

> Groep

> Inverters

> Island protection

> Isolatie

> Kilowattuur (kWh)

> Losstaand zonnepanelen systeem

> Meter

Of bekijk alle begrippen.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende installateurs