Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Zonne-energiegids.be
Zonne-energiegids.be

Autonoom PV-panelen systeem

Een autonoom zonnepanelen systeem wordt ook wel een stand-alone of losstaand systeem genoemd. Het wordt gebruikt bij een boot, een camper, caravan of vakantiehuisje. Het autonoom PV panelen systeem staat los van het elektriciteitsnetwerk. Het zijn zonnepanelen, een laadregelaar en ook een accu. De zonne-energie wordt opgeslagen in de accu’s of ze worden direct gebruikt. De zonnepanelen worden dus niet aangesloten op het elektriciteitsnet. Het is daarom niet mogelijk om stroom dat niet verbruikt wordt te verkopen aan het net.

Een eigen autonoom zonnepanelen systeem opzetten?

Als je handig bent dan kun je je eigen autonoom PV panelen systeem opzetten. Koop alle delen van een autonoom PV panelen systeem in een keer of kies voor de afzonderlijke onderdelen. Een autonoom PV systeem is een uitstekende manier om toch je telefoon op te kunnen laden, naar de radio te luisteren of zelfs je televisie aan te zetten in je camper, caravan, boot of vakantiehuisje. En dat allemaal zonder enige kosten voor het stroom of zonder aangesloten te zijn op een elektriciteitsnet.

Meer begrippen:

> CO2

> Connector zonnepanelen

> Groep

> Isolatie

> PV-panelen

> Silicium

> Volt

> Zelf stroom opwekken

> Zonnestroom

Of bekijk alle begrippen.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende installateurs