Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Zonne-energiegids.be
Zonne-energiegids.be

Volt

Volt is een eenheid waarin stroom wordt weergegeven. Het symbool voor Volt is een V. De volt is naar de Italiaanse natuurkundige Alessandro Volta genoemd. Hij heeft rond het jaar 1800 de eerste batterij (chemische batterij) uitgevonden. Deze werd toen de zuil van Volta genoemd.

Als je een elektrische bron hebt dan spreek je van een elektrische spanning. De volt is een uitdrukking van het potentiaalverschil over een geleider als elektriciteit van een ampère een vermogen van 1 watt warmte produceert. Ook is de volt gelijk aan een joule per coulomb.

Je ziet de volt veel terug bij batterijen en ook bij de netspanning. In Vlaanderen is de netspanning 230 volt. Batterijen zijn er in Vlaanderen van 1,5 volt, 3 volt en ook 12 volt. Ook zijn er accu’s, is er krachtstroom en zie je de voltages ook uitgedrukt bij hoogspanningsmasten.

Bron: www.wikipedia.org

Meer begrippen:
> Ampèremeter
> Elektriciteitsmeter
> Gridpariteit
> Groene stroom
> Groep
> Insolatie
> Inverters
> Isolatie
> Kilowattuur (kWh)
> Meter
> Meterkast
> Netpariteit
> Sluipverbruik
> Terugleververgoeding zonnepanelen

Of bekijk alle begrippen.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende installateurs