Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Zonne-energiegids.be
Zonne-energiegids.be

Consoles

Een console is een manier om gemakkelijk je zonnepanelen op een plat dak te (laten) plaatsen. Een console voor zonnepanelen is vaak van 100% gerecycled PE gemaakt en is zwaarder op de bodem, daarnaast kunnen ze extra verstevigd worden met bijv. stoeptegels. Zo weet je zeker dat de kans erg klein is dat de hellingshoek en azimut van jouw panelen onveranderd blijven tijdens de eerste de beste windstorm.

Als je een schuin dak hebt dan zal de hoek van het dak direct goed zijn (of bijna goed zijn) om de zonnepanelen op te monteren. Op een plat dak werkt dit helaas niet zo goed omdat je namelijk geen hellingshoek hebt. Hierdoor is het onmogelijk om een maximaal rendement te behalen. Een console is er in verschillende vormen en maten, zodat het mogelijk is om de panelen bijv. in een portretpositie te plaatsen. Doordat de console aan de onderkant verzwaard is heb je geen schroeven nodig en hoeft er dus niks aan of in je dak bevestigd te worden. Dit betekent dus dat je met enige kracht de consoles kunt verschuiven.

Meer begrippen:

> Ampèremeter

> Azimut

> CV-ketel

> Dakisolatie

> Energetische terugverdientijd

> Feed-in tarief (teruglevertarief)

> Fossiele brandstoffen

> Groep

> Inverters

> Isolatie

> Kilowattuur (kWh)

> Meter

Of bekijk alle begrippen.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende installateurs