Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Zonne-energiegids.be
Zonne-energiegids.be

Sluipverbruik

Niets is vervelender dan voor iets te betalen wat je niet gebruikt. En toch gebeurt het iedere dag in je woning; dat je stroom verbruikt zonder er gebruik van te maken of er voordeel van te hebben. Er worden in Vlaanderen duizenden apparaten op de stand-by gezet in de nacht in plaats van om het apparaat helemaal uit te doen. Natuurlijk is het overdag gemakkelijk om de apparaten snel aan en uit te kunnen zetten met een afstandsbediening. Het is echter niet slim om deze stand ook in de nacht te gebruiken. Omdat een apparaat dan relatief gezien nog best wat stroom verbruikt is het niet aangeraden. Dit onnodig gebruik noemt met sluipverbruik en kan op jaarbasis aardig aantikken.

Wat betekent sluipverbruik voor de portemonnee?

Als we jaarlijks het complete sluipverbruik bij elkaar optellen dan komen we al gauw op een honderd euro. Misschien lijkt dit een klein bedrag, maar natuurlijk kunnen we hier ook wat leuks mee doen. Het is daarom slim om te kiezen voor maatregelen om sluipverbruik te voorkomen.

Hoe kun je sluipverbruik voorkomen?

Je kunt sluipverbruik voorkomen door iedere avond alle apparaten ook echt uit te zetten. Doe ze allemaal achter een verzamelknop om ze in een keer allemaal uit te zetten. Ook kun je hetzelfde doen voor de opladers. Natuurlijk kun je gewoon de oplader uit het stopcontact halen en daarna het apparaat ontkoppelen om het sluipverbruik te verminderen.

Meer begrippen:

> Ampèremeter

> CV-ketel

> Dakisolatie

> Duurzame energie

> Elektriciteitsmeter

> Gridpariteit

> Groene energie

> Netpariteit

> Passieve zonne-energie

> Pelletkachel

> PV-panelen

> Silicium

> Terugleververgoeding zonnepanelen

> Vloerverwarming

> Volt

> Warmtepomp

> Zonnecel

> Zonnestroom

Of bekijk alle begrippen.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende installateurs