Niet langer ondersteunde browser:
Het ziet ernaar uit dat wij uw browser niet meer ondersteunen. Hierdoor kunnen sommige features niet werken.
Zonne-energiegids.be
Zonne-energiegids.be

Losstaand zonnepanelen systeem

Een losstaand zonnepanelen systeem wordt ook wel een stand-alone of autonoom PV systeem genoemd. Zo een (mini) systeem is bijvoorbeeld een rekenmachine. De rekenmachine met een zonnepaneel heeft haar eigen zonnecellen en slaat deze energie op in een batterij of een accu.

Op grotere schaal kun je denken aan bijvoorbeeld een camper met zonnepanelen. Je kunt op een camper of caravan zonnepanelen plaatsen, zonnestroom opwekken en opslaan en deze later gebruiken om te koken bijvoorbeeld. De zonnestroom wordt in een grote batterij of accu opgeslagen.

Op een nog grotere schaal is deze techniek op dit moment ook mogelijk in een doorsnee woning. Als een van de eerste bekende bedrijven biedt Tesla Motors bijvoorbeeld de mogelijkheid om zonnestroom op te slaan (overdag wanneer je niet thuis bent) en wanneer je aan het slapen bent het opgeslagen stroom te gebruiken om je auto op te laden. De camper en de Powerwall zijn niet 100% stand-alone natuurlijk, maar het gaat in deze voorbeelden om het idee; de eerste stappen richting energie onafhankelijkheid.

Meer begrippen:

> Ampèremeter

> Autonoom PV-panelen systeem

> Azimut

> Biomassa

> Bruto productiemeter zonnepanelen

> CO2

> Energielabel

> Feed-in tarief (teruglevertarief)

> Gelijkstroom zonnepanelen

> Gridpariteit

> Groene energie

> Kilowattuur (kWh)

> Laadregelaar zonnepaneel

> Losstaand zonnepanelen systeem

> Meterkast

> Netgekoppelde PV-panelen

> Pelletkachel

> Zelf stroom opwekken

> Zonnestroom

Of bekijk alle begrippen.

 

Offertes voor zonnepanelen ontvangen?

Kies voor een erkende installateur en verzeker jezelf van een correcte uitvoering van de werken. Via onderstaand formulier ontvang je vrijblijvend prijsvoorstellen en advies van vakmensen actief in jouw buurt.

  • Gratis
  • Vrijblijvend
  • Vergelijk & Bespaar
  • Erkende installateurs